Condiţii de rezervare - întrebări frecvente 

  Găsiţi listate mai jos cele mai frecvente întrebări privind rezervarea prin site-ul nostru.

 

 

Căutare 

  

IntrebareCum găsesc hotelurile disponibile pentru perioada de şedere aleasă?

RaspunsIn meniul care conţine datele de check-in şi check-out, selectaţi datele corespunzătoare perioadei de rezervare dorite şi click ‘Show only available hotels’.

 

IntrebareCum caut hoteluri în funcţie de preţ?

RaspunsIn meniul de căutare din stânga puteţi lista hotelurile în funcţie de preţ (atunci când introduceţi şi perioada de şedere solicitată), popularitate, categorie (număr de stele) sau nume.

 

IntrebareCum pot căuta hoteluri cu servicii specifice, ca de exemplu, cu piscină?

RaspunsIn meniul de căutare din stânga faceţi click pe linkul "Show advanced options". Aici vă puteţi restrânge căutarea selectând acele servicii care vă interesează, de ex. "piscină." 

 

IntrebareCum pot căuta un hotel care să ofere camere pentru familii?

RaspunsÎn meniul de căutare din stânga faceţi click pe linkul "Show advanced options". Aici vă puteţi restrânge căutarea pentru a găsi hotelurile care dispun de facilităţile/serviciile căutate de dvs., ca de exemplu "Family rooms" (vă rugăm totuşi să ţineţi cont de faptul că se poate întâmpla ca aceste camere să nu fie disponibile pentru perioada solicitată).

 

IntrebareUnde pot găsi detaliile de contact ale hotelului?

RaspunsPuteţi găsi adresa hotelului pe pagina acestuia. De asemenea veţi avea detaliile de contact în emailul de confirmare pe care îl veţi primi după efectuarea rezervării.

 

IntrebareUnde pot găsi informaţii despre cum ajung la hotel?

RaspunsÎn partea de jos a paginii generale a hotelului găsiţi informaţii turistice conţinând detalii despre locaţii şi direcţii. In partea din stânga sus găsiţi o hartă extensibilă a zonei în care se află hotelul.

 

Tipuri de camere 

 

IntrebareCare este diferenţa între Double room şi Twin room?

RaspunsO cameră dublă (double room) are un singur pat dublu. O cameră twin (twin room) are două paturi single.

 

IntrebareAvem doi copii mici; putem primi paturi suplimentare în cameră?

RaspunsÎn general un pat suplimentar pentru un copil este disponibil şi costurile adiţionale sunt minime. Totuşi, vă rugăm să ţineţi cont că această disponibilitate depinde de posibilităţile şi politica fiecărui hotel în parte. Vă sfătuim să verificaţi pagina hotelului.

 

IntrebarePot face o cerere pentru un pat suplimentar într-o cameră dublă pentru o a treia persoană? Cât costă?

RaspunsDepinde de posibilităţile şi politica fiecărui hotel în parte. Odată ce aţi găsit locuri disponibile pentru un hotel anume şi pentru date specifice, puteţi accesa descrierea camerelor dând click pe numele camerei. 

 

 

Preţuri

 

IntrebarePreţurile afişate pe site sunt pe persoană sau pe cameră?

RaspunsToate preţurile afişate pe site sunt pe cameră şi pe perioada de şedere aleasă, dacă nu s-a specificat altfel.

 

IntrebareTrebuie să plătesc comision pentru rezervare?

RaspunsNu trebuie să plătiţi nici un fel de comision sau taxe pentru rezervare.

 

IntrebareMicul dejun este inclus în preţ?

RaspunsOdată ce aţi găsit locuri disponibile pentru un hotel anume şi pentru date specifice, daţi click pe numele camerei pentru a găsi informaţii despre micul dejun, costuri şi servicii oferite.

 

IntrebareTaxele sunt incluse în preţul camerei?

RaspunsOdată ce aţi găsit locuri disponibile pentru un hotel anume şi pentru date specifice, daţi click pe numele camerei pentru a găsi informaţii despre micul dejun, costuri şi servicii oferite.

 

IntrebareOferiţi discounturi speciale (pentru pensionari, angajaţi ai companiilor aeriene, etc)?

RaspunsSite ul nostru vă oferă cele mai bune preţuri disponibile pentru serviciile solicitate pentru date specifice. Reducerile (discounturile) sunt deja incluse în preţ de aceea nu este posibil să aplicăm vreun alt discount.

 

IntrebarePot folosi vouchere de reduceri (ex. emise de reviste sau magazine, etc.)?

RaspunsNu, acest lucru nu va fi posibil prin site-ul nostru. Pentru aceasta ar trebui să rezervaţi prin organizaţia care a emis voucherul. 

 

 

Carduri de credit şi Plăţi 

 

IntrebareDe ce mi se cer pe site detalii despre cardul meu de credit?

RaspunsÎn general detaliile despre cardul de credit sunt cerute ca o garanţie pentru hotel în caz că nu folosiţi rezervarea sau anulaţi prea târziu. Acest lucru poate avea drept rezultat o taxă de " no-show" (nefolosirea rezervării) - în general echivalentă cu preţul pentru o noapte de şedere la hotel în condiţiile solicitate Site-ul nostru nu va încasa niciodată nimic de pe cardul dvs.Veţi plăti la hotel pentru serviciile solicitate.

 

IntrebareHotelul solicită un depozit sau o plată în avans?

RaspunsVeţi plăti la hotel pentru serviciile solicitate. Dacă hotelul solicită un depozit/garanţie, acest lucru va fi clar enunţat pe pagina generală a hotelului. Totuşi, vă rugăm să ţineţi cont de faptul că unele hoteluri execută o pre-autorizare a cardului dvs de credit ca o garanţie suplimentară. O pre-autorizare este o verificare a disponibilităţii de a rezerva o anumită sumă care garantează preţul camerei dvs. Această sumă poate corespunde preţului pentru o noapte de şedere sau costului total al rezervării dvs. Odată ce cardul dvs a fost validat, suma rezervată va fi eliberată.

 

IntrebareCe tipuri de card de credit pot folosi pentru garantarea rezervării?

RaspunsMasterCard, Visa şi American Express sunt acceptate pentru garanţie. Totuşi, este posibil ca hotelul să nu accepte unele dintre aceste forme de plată. Vă rugăm verificaţi în partea de jos a paginii generale a hotelului, în secţiunea “Politica Hotelului (Hotel Policies) ” menţiunea ‘Cărţi de credit acceptate (Accepted credit cards)’.

 

IntrebarePot plăti în avans pentru şederea mea la hotel?

RaspunsVă rugăm să ţineţi cont de faptul că astfel de aranjamente depind de politica fiecărui hotel. De aceea, va trebui să vă adresaţi direct hotelului. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

IntrebarePot plăti la hotel cu alt card de credit faţă de cel cu care am garantat rezervarea?

RaspunsCum detaliile cardului de credit sunt folosite doar pentru garanţii, la hotel veţi putea folosi orice metodă de plată veţi dori.

 

IntrebareCardul meu de credit a fost debitat. Cum se poate face rambursarea?

RaspunsSite-ul nostru nu debitează niciodată cardurile clienţilor. Dacă s-a operat vreo încasare, acest lucru a fost făcut de către hotel. De aceea, va trebui să contactaţi direct hotelul. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

IntrebareNu am card. Pot totuşi rezerva o cameră?

RaspunsDin păcate toate hotelurile solicită un card de credit pentru a garanta rezervarea. Nu avem posibilitatea de a procesa nici o rezervare fără card. 

 

IntrebareCât de sigur este să îmi dau detaliile cardului pe site? Cât de securizat este site-ul dvs?

RaspunsInformaţiile cadului dvs sunt trimise printr-un server securizat. Folosim cele mai noi şi mai sigure tehnologii disponibile, care codifică toate detaliile furnizate de dvs. Metoda de codificare folosită este standardul tehnologic numit "Secure Socket Layer" (SSL) . Certificatul nostru SSL este emis de Thawte. Folosim de asemenea şi un firewall care protejează serverele şi reţeaua împotriva accesului neautorizat. În cazul nefericit în care cardul dvs ar fi folosit necorespunzător, ne obligăm să vă rambursăm 50 euro din valoarea pagubei. Pentru restul sumei compania de credit card este obligată să plătească diferenţa.

 

 

Procesul de rezervare 

 

IntrebareCum ştiu că rezervarea mea este confirmată?

RaspunsIn momentul încheierii celor patru etape din procesul de rezervare, veţi avea o confirmare care se va afişa pe ecran instantaneu. Aceasta va indica detaliile rezervării cât şi codul rezervării dvs. Vă sfătuim să o imprimaţi. Câteva minute după aceea, veţi primi un email de confirmare care va conţine şi alte informaţii, precum datele de contact ale hotelului. 

 

IntrebarePot rezerva o cameră prin telefon sau email?

RaspunsDin păcate, nu preluăm rezervări prin telefon sau email. Dar dacă aveţi nevoie de ajutor în procesul rezervării ne puteţi suna în timpul orelor de serviciu sau trimite un email la customer.service@booking.com.

 

IntrebareAm rezervat o cameră dar nu am primit nici un email de confirmare. Ce trebuie să fac?

RaspunsCel mai des întâlnit motiv pentru care emailul nu ajunge la cel care a făcut rezervarea este introducerea eronată a adresei. De aceea, Vă rugăm să verificaţi cu atenţie adresa de email indicată inainte de finalizarea rezervării. De asemenea, am observat că în unele cazuri, confirmarea trimisă de noi poate ajunge în dosarul de spam al programului dvs de mail. Dacă nu aţi primit emailul de confirmare după finalizarea unei rezervări, vă rugăm trimiteţi-ne un email conţinând codul rezervării şi detaliile acesteia la customer.service@booking.com.

 

IntrebareCâte camere pot rezerva în cadrul aceluiaşi proces de rezervare?

RaspunsMaximum 10 camere (dacă există disponibilitate) pot fi rezervate în cadrul aceleiaşi operaţiuni.Dacă doriţi rezervarea a mai mult de 10 camere, vă rugăm trimiteţi un email la group.reservations@booking.com. Nu este posibilă rezervarea unei săli de conferinţe prin acest sistem.

 

IntrebarePot rezerva o cameră pentru ocuparea parţială (peste zi)?

RaspunsDin păcate nu este posibilă rezervarea unei camere pentru ocuparea peste zi. Perioada minimă care poate fi rezervată prin site-ul nostru este o noapte.

 

IntrebareCum găsesc preţurile pentru un hotel anume ?

RaspunsDupă selectarea hotelului dorit şi a perioadei de şedere solicitate, veţi găsi toate preţurile precum şi informaţii despre disponibilitatea camerelor. Dând click pe “more information”, veţi vedea ce include preţul.

 

IntrebareCum caut hoteluri dintr-o anumită parte a oraşului sau din apropierea unui anume punct de interes?

RaspunsMai întâi selectaţi oraşul sau locul pe care doriţi să îl vizitaţi. După ce obţineţi lista hotelurilor puteţi restrânge rezultatele în funcţie de yona de amplasare a hotelului folosind meniul drop down care se află în partea din dreapta sus a rezultatelor căutării sau vă puteţi informa accesând secţiunea “in and around” afişată în stânga rezultatelor căutării. O listă a districtelor, mijloacelor de transport în comun şi a principalelor obiective de interes turistic sunt listate şi puteţi alege conform preferinţelor dvs. Rezultatele vor arăta distanţa în km de la locul specificat până la hotel.Vă rugăm să ţineţi cont de faptul că aceste distanţe sunt calculate în linie dreaptă şi nu ia în considerare distanţa de parcurs pe şosea. 

 

Politica hotelului şi servicii oferite

 

IntrebareCare sunt orele de cazare la hotel (check-in) şi cele de plecare (check-out) ?

RaspunsOrele de cazare (check-in) şi plecare (check-out) diferă. veţi găsi aceste informaţii în secţiunea “Hotel Policies” în partea de jos a paginii generale a hotelului. Dacă veţi ajunge la hotel foarte devreme sau foarte târziu, vă sfătuim să anunţaţi hotelul în prealabil folosind câmpul "Remarks" din formularul de rezervare (în engleză sau în limba hotelului, dacă este posibil), sau să informaţi hotelul direct folosind datele de contact pe care le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

IntrebareCum pot solicita cazarea înainte de ora obişnuită (early check-in) sau plecarea după ora obişnuită (late check-out)?

RaspunsVă sfătuim să contactaţi hotelul. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

IntrebareVoi ajunge târziu la hotel . Mă mai pot caza?

RaspunsVeţi găsi orele de cazare (check-in times) în secţiunea “Hotel Policies” din partea dejos a paginii generale a hotelului. Vă sfătuim să contactaţi hotelul pentru a fi sigur că vă veţi putea caza mai târziu decât ora obişuită. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării.

 

IntrebareCum aflu dacă hotelul are spaţii de parcare?

RaspunsPe pagina generală a hotelului, în secţiunea ‘Travel information’, veţi găsi detalii despre posibilităţile de parcare oferite la hotel sau în apropierea acestuia. Dacă acest lucru nu este specificat, vă rugăm trimiteţi un email la customer.service@booking.com.

 

IntrebareCum pot afla dacă hotelul oferă un serviciu de shuttle (transfer de la aeroport) şi cum pot face o rezervare pentru acest serviciu?

RaspunsVă rugăm verificaţi în secţiunea “Hotel Facilities – Services” dacă hotelul oferă acest serviciu.  Vă rugăm contactaţi direct hotelul pentru a stabili detaliile, după confirmarea rezervării dvs. Detaliile de contact ale hotelului le veţi găsi în emailul de confirmare a rezervării. 

 

IntrebareCum aflu dacă hotelul acceptă animalele de companie?

RaspunsÎn meniul de căutare din stânga faceţi click pe "Show advanced options". Aici vă puteţi restrânge căutarea pentru a găsi hotelurile care dispun de facilităţile/serviciile căutate de dvs., ca de ex. "Acceptăm animalele de companie (Pets allowed)" sau "Camere pentru familii (Family rooms)."

 

IntrebareCum aflu dacă un hotel dispune de un anumit serviciu, de exemplu, de ascensor?

RaspunsVerificaţi “Hotel Facilities” pe pagina generală a hotelului .

 

IntrebareCe fac dacă am o întrebare privind hotelul sau camera?

RaspunsVă sfătuim să contactaţi hotelul direct prin câmpul "Remarks" din formularul de rezervare (în limba engleză sau în limba hotelului, dacă este posibil) sau trimiteţi un email la: customer.service@booking.com.

 

Anulare

 

IntrebareCum pot anula sau schimba rezervarea ?

RaspunsPuteţi anula rezervarea sau să ne trimiteţi o cerere de modificare accesând linkul din partea de jos a emailului de confirmare a rezervării.

 

IntrebareTrebuie să plătesc o taxă de anulare ?

RaspunsSite-ul nostru nu vă va încasa niciodată vreo taxă pentru anularea rezervării. Totuşi, pentru a evita o pnalizare din partea hotelului pentru anularea rezervării, vă rugăm să fiţi atenţi să vă încadraţi în termenle solicitate pentru anularea sau modificarea rezervăriii conform politicii hotelului respectiv. veţi găsi politica hotelului în ceea ce priveşte anularea sau modificare rezervării în secţiunea “Hotel Policies”, în partea de jos a paginii generale a hotelului .

 

IntrebareCum ştiu dacă rezervarea mea a fost anulată?

RaspunsDupă anularea rezervării veţi primi un email de confirmare a anulării rezervării. Dacă nu primiţi emailul de confirmare, vă rugăm să trimiteţi un email conţinând detaliile rezervării dvs la customer.service@booking.com.

© 2009 HartaEuropa.com                                                            HartaEuropa homepage